MENIU

Leguma pe care trebuie s-o mănânce diabeticii: consumă zahărul din sânge

Alimentația sănătoasă este extrem de importantă în condițiile în care incidența unor boli precum diabetul sau diferite forme de cancer ori boli cardiovasculare este în creștere. Medicii recomandă nu doar o alimentație, ci și un stil de viață sănătos, care să includă și mișcare fizică.

Există o legumă care nu ar trebui să lipseacsă din alimentația persoanelor cu diabet. Despre aceasta, specialiștii spun că ar consuma zahărul din sânge, motiv pentru care ar trebui să existe pe masa oricărui diabetic.

Este bogată în fier, ceea ce o face să fie recomandată pentru o viață sănătoasă. De asemenea, pe lângă că e recomandată celor care au diabet, leguma chiar previne unele tipuri de cancer.

Fasolea albă, bună pentru diabetici

Este un supliment natural energetic, fiind indicată mai ales femeilor, deoarece conține foarte puțină grăsime, dar niciun pic de colesterol. Fasolea, căci despre ea este vorba, este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.

O porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Potrivit floaredetei.ro, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Fasolea albă este foarte bogată în magneziu, care este atât de necesar organismului nostru. Magneziu este recomandat persoanelor care sufer de stres și auce beneficii sistemului osos.