MENIU

Legile puterii | Sociologul Marius Pieleanu: Nicolae Ciucă va fi prim-ministru și PSD va avea asul de treflă în mânecă

Marius Pieleanu, sociolog

Criza politică se va încheia în curând, iar premierul viitorului guvern, negociat în aceste zile, va fi Nicolae Ciucă, așa cum dorește Klaus Iohannis, este concluzia sociologului Marius Pieleanu. Acesta a vorbit despre instabilitatea unui guvern PNL-PSD și despre absența președintelui de pe scena publică în actuala criză sanitară din România, miercuri seară, la „Legile puterii”, cu Alexandra Păcuraru.

Sociologul Marius Pieleanu consideră că România va avea în următoarele zile un guvern PNL-PSD, care însă nu va fi stabil. Acesta spune că social-democrații vor ști să-și păstreze un avantaj, pentru a putea în orice clipă să amenințe cu ieșirea de la guvernare dacă cerințele lor nu vor fi acceptate de liberali.

„Nicolae Ciucă, Ciucă al nostru, va fi prim-ministru. Asta este și dorința președintelui Iohannis. Convine tuturor. PNL rămâne cu victoria simbolică a deținerii primului ministru. PSD rămâne cu asul de treflă în mânecă, acela că, neavând prim-ministru, poate oricând să se retragă de la guvernare, provocând o criză politică atunci când nu-i convine. Ăsta este jocul politic. Toată lumea este mulțumită”, a previzionat sociologul Marius Pieleanu, miercuri seară, la „Legile puterii”.

În același timp, Marius Pieleanu îl consideră pe președintele Klaus Iohannis responsabil pentru criza actuală și reclamă absența sa din ultimul timp.

„Aștept acel proiect, prin care, pas cu pas, să știm cum ieșim din pandemie. Despre asta este vorba. Cum reușim să limităm cei 300 de morți? Iohannis nu trebuie să iasă la televizor pentru așa ceva. 300 de oameni mor pe zi. Este înfiorător!”, a mai declarat sociologul.