MENIU

Legile puterii | Profesorul Anton Hadăr: „Vaccinarea e singura soluție. Refuz ideea că este o banală gripă. O banală gripă nu te omoară”

Anton Hadăr, profesor universitar și lider al Federației Alma Mater

Profesorul univesitar Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater, a vorbit vineri seară, în emisiunea „Legile puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru, despre importanța comunicării autorităților în vaccinarea anti-COVID-19 și combaterea teoriilor conspiraționiste. Acesta a făcut și un anunț trist în legătură cu ravagiile pe care le va avea boala în cazul mai multor „oameni importanți” de care știe.

 

„Din păcate nu văd să vină vremuri prea bune, nu sunt semnale prea clare în ceea ce privește, în România, eficacitatea vaccinării, dar e singura soluție. Nu văd alta!”, a declarat Anton Hadăr, vineri seară, la „Legile puterii”. 

„Până când nu se va vedea luminița aceea, în care și eu cred, rezultatul vaccinului, vom avea perturbări”, a completat referindu-se la protestele anti-restricții. 

Acesta susține că cei care ies în stradă trebuie să manifesteze pașnic, fără violențe: „Sper să protesteze legal, să nu fie probleme ale reacțiilor care s-au vazut marți. Mi-ar părea rau să se intersecteze oamenii aceștia, care cred intr-o cauză, e dreptul lor, cu persoane care le-ar putea strica fața protestului”.

Profesorul Anton Hadăr a comentat și teoriile anti-COVID-19 care susțin că nu există virusul, respingând ideea că ar fi vorba doar de o boală banală: „Mai tragi cu ochiul la englezi, mai te uiți și la cei din Israel și mai sunt și alte state care vaccinează la greu. Eu refuz ideea că este o banală gripă, mă doare când aud așa ceva, pentru că o banală gripă nu te omoară. Exprimarea este cruntă. Când au murit atâția oameni...”.

A făcut și un anunț trist, vineri seară, la „Legile puterii”: „Veți vedea, sunt câțiva care vor muri în perioada imediat următoare... Oameni importanți. Am niște informații... Din păcate”.

Anton Hadăr a vorbit și despre cât de importantă este comunnicarea pe care o fac autoritățile în gestionarea epidemiei de COVID-19 de la noi din țară și despre măsura închiderii magazinelor la ora 18.00, contestată de multă lume.

„Trebuie să vedem ce-i de făcut. Opinia celor care nu cred în vaccinare, nu-i văd utilitatea, sau au teamă de vaccinare, trebuie respectată. Trebuie să vină mai-marii țării să ne comunice lucrurile de la A la Z, cu cap limpede. Din păcate am avut câteva propuneri contestate, acea închidere a magazinelor și nu numai”, a concluzionat Hadăr, la „Legile puterii”, vineri seară.