MENIU

VIDEO LEGILE PUTERII | Monica Anisie: ”Avem 338 de unități de învățământ aflate în scenariul roșu și există posibilitatea să avem mai multe”

VIDEO LEGILE PUTERII | Monica Anisie: ”Avem 338 de unități de învățământ aflate în scenariul roșu și există posibilitatea să avem mai multe”

Ministrul Educației - Monica Anisie, invitată în prima emisiune Legile Puterii moderată de Alexandra Păcuraru, la Realitatea PLUS, a vorbit despre unitățile de învățământ aflate în scenariul roșu, dar și despre refuzul unor profesori de a preda online, transmițându-le mesajul că educația trebuie continuată în orice fel de condiții.

”Așa cum se știe, trăim vremuri extrem de dificile. Astăzi este Ziua Educației și aș dori, pentru început, să spun ”la mulți ani” tuturor celor implicați în procesul de educație. Este o zi specială, pentru că o serbăm în pandemie. Ar trebui cu toții să ne unim forțele și să construim proiecte pentru România.

În scenariul roșu sunt astăzi unități de învățământ care, fie din cauza pandemiei, fie din cauza infrastructurii, își desfășoară activitatea în sistem online astfel că, în orice condiții, educația continuă. Înainte, fie că erau inundații sau alte aspecte, copiii își opreau activitatea.

Am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să fie alături de copii, să modeleze caracterele acestora, numai așa putem înțelege cât de important este să fie alături de aceștia. Cei care sunt reticenți, urmând exemplul celorlalți colegi, vor înțelege că nu au de ce să aibă temeri. Avem toate elementele ca acești profesori să nu se simtă în pericol. Avem o tehnologie prin care am interzis înregisstrarea acestor convorbiri, astfel încât nu au de ce să își facă griji”, a afirmat Monica Anisie, în emisiunea Legile Puterii.

”Dacă astăzi avem 338 de unități de învățământ aflate în scenariul roșu, există posibilitatea ca mai multe unități să fie în acest scenariu. Trebuie să achiziționăm rapid tabletele, procedura se află la ONAC. Ministerul Educației finalizează o achiziție de laptopuri și camere web pentru peste 1000 de licee din țară. Printr-o hotărâre de guvern, au fost alocați bani pentru stocuri suport pentru unitățile de învățământ astfel încât, dacă există o problemă, inspectoratul școlar să intervină rapid”, a mai spus ministrul Educației.

Mai multe articole despre:
monica anisie legile puterii