MENIU

VIDEO "Legile Puterii" - Ludovic Orban: PSD e tot fostul partid comunist, e partidul sărăciei

VIDEO

Situația dificilă provocată de pandemie, dar și de un an greu din punct de vedere agricol, a fost amplificată de iresponsabilitatea politică a PSD, a afirmat premierul Ludovic Orban, în exclusivitate la "Legile puterii", de la Realitatea Plus.

"România este în criză politică de când a câștigat alegerile PSD alegerile și a consideerat că poate face orice cu țara asta și cu românii, să-și bată joc, să sfideze interesul general al țării și așteptările populației. Asta se întâmplă din 2016.

În noiembrie anul trecut, când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna -sigur, ne-am fi dorit alegeri anticipate, care să readucă parlamentul în conformitate cu opțiunile politice ale oamenilor, dar am avut pandemie, criză economică, secetă.

Toată această perioadă dificilă și provocări au pus o presiune enormă asupra noastră și am încercat să găsim răspunsuri, să oferim soluții. Atât am reușlit să facem în condițiile în care am avut un parlament dominat de PSD, care a încercat să ne bage bețe în roate, să ne blocheze orice inițiativă, au adoptat pe bandă rulantă o serie de legi care nu au nicio legătură cu realitatea. noi cheltuieli care au secătuit venituri, au amplificat starea de criză. (...)

Adversaul nostru politic de 30 de ani e fostul partid comunist, care a îmbrăcat diferite blăni de oaie, dar a rămas același lup, indiferent cine a condus PSD. PSD este partidul stagnării, al atitudinii antieuropene, antidemocratice, anti-NATO, anti lumea civilizată, este partidul care consideră că poate să guverneze doar prin abuz, doar mințind electoratul și, de fapt, este partidul sărăciei în România. De fiecare dată când a guvernat România nu a adus investiţii, nu a creat locuri de muncă bine plătite. (...) Adversarul nostru principal este sărăcia, şi toată perioada asta noi am încercat să luăm măsuri de protecţie a sănătăţii publice, să reducem rata infectării, să încercăm să convingem oamenii să respecte regulile de protecţie, dar nu am vrut să oprim economia, şi lucrul ăsta se vede"" a afirmat premierul Orban, la "Legile Puterii".