MENIU

LEGILE PUTERII Nelu Tătaru despre Avocatul Poporului și ,,monitorizarea torturii”: Medicii se simt jigniți

LEGILE PUTERII Nelu Tătaru despre Avocatul Poporului și ,,monitorizarea torturii”: Medicii se simt jigniți

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că demersul Avocatului Poporului, de a cere spitalele COVID să afișeze că sunt monitorizate „prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii”, este jignitor și lipsit de suport.

Invitat la ,,Legile Puterii” de la Realitatea Plus, Nelu Tătaru a explicat că, până în prezent, nu are niciun semnal că s-ar fi produs astfel de incidente care să justifice o asemenea procedură.

,,Eu am cerut direcțiilor de sănătate publică din fiecare județ să evalueze fiecare spital care a primit această notificare de monitorizare din partea Avocatului Poporului și să obținem de la acele unități sesizările, eventualele reclamații primite de la pacienți, dacă au existat, referitor la internare, referitor la tratament. Până acum n-au ajuns la noi astfel de sesizări,” a precizat Nelu Tătaru.

,,Aștept să discutăm pe fiecare caz în parte, nu acuzând, nu generalizând. Sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie, mă prindea prin focare de infecție și cineva spunea ,,stați să vedeți prin iunie, iulie ce acuzații o să avem noi, corpul medical”. Este păcat că niște oameni care nu existau în acele momente au prins glas,” a mai afirmat Ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a vorbit și despre semnalele pe care le-a primit de la medici după decizia controversată a Avocatului Poporului.

,,Sunt foarte contrariați, se simt jigniți, se simt urmăriți, se simt apăsați, se simt controlați, pentru ceva ce nu au făcut. Să aduci asemena acuze și să pui la toate afișierele din aceste instituții ,,unitate monitorizată pentru combaterea torturii” mi se pare că s-a schimbat ceva în rău în această țară.(…) Faptul că, în ciuda acestor anunțuri, avem semnale că tot mai mulți pacienți revin în spitale, la medicii lor pe care nu i-au putut vedea o perioadă de timp, din cauza pandemiei și a restricțiilor, este o palmă dată Avocatului Poporului.”