MENIU

Legea Junglei în Delta Dunării! Patronii unui hotel de lux interzic autorităților să îi controleze

<p>Delta Dunării </p>

Legea junglei, în Delta Dunării. Doi patroni de hotel, tată şi fiu, ţin la respect autorităţile din Tulcea. Aceştia nu permit nici Gărzii de Mediu, nici Asociaţiei Biosfera Deltei Dunării şi nici reprezentanţilor Apelor Române să le inspecteze hotelul. Ba chiar sar la gâtul turiştilor care se apropie de complexul hotelier.

Marin Gostin şi fiul său, Bogdan Marian Gostin, au ajuns să facă legea în Delta Dunării. Aceştia deţin un hotel de lux în localitatea Murighiol, din judeţul Tulcea, o zonă protejată prin lege, care face parte din biosfera Deltei Dunării.

Din 2010, când au devenit proprietari, nu au mai permis niciunei autorităţi locale sau naţionale să vină în inspecţie.

De exemplu, Garda Naţională de Mediu s-a deplasat de mai multe ori la acest hotel pentru a vedea dacă respectă normele de construcţie şi dacă zona în care a fost ridicat nu este afectată. Inspectorii nu au reuşit să facă verificările însă, din cauza patronilor, care le-au spus că este proprietate privată şi nu desfăşoară activitate economică.

Nici reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române nu au putut face verificări. Cu toate că în anul 2008 au remis o notificare hotelului prin care cereau respectarea normelor privind poluarea zonei cu apă menajeră.

Când inspectorii s-au întors pentru a verifica, nu au mai fost lăsaţi să intre în incinta hotelului. Motivaţia a fost aceeaşi: e proprietate privată şi nu desfăşoară activitate economică.

Hotelul de lux a fost dat în folosinţă încă din anul 2005 însă, şi are aviz al Autorităţii Naţionale pentru Turism. De asemenea, a obţinut, în 2003, un aviz de mediu din partea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Proprietarul de atunci al hotelului a fost nimeni altul decât Horia Teodorescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Culmea este că acesta susţine că hotelul a primit în 2003 avizul de construire, având TOATE documentele necesare impuse de ordinul 839 din 2009. Mai mult, Consiliul Judeţean Tulcea arată că a realizat recepţia lucrării, ATENŢIE, cu ajutorul administratorului firmei care a construit hotelul, contabilului acesteia şi a un specialist în construcţii, cel mai probabil angajat al firmei.

Faptul că-l au de partea lor pe şeful Consiliului Judeţean i-a făcut, probabil, pe afacerişti să nu mai ţină cont de nicio lege.

Un turist a povestit cum a fost la un pas de moarte după ce, din întâmplare, a trecut cu barca prin dreptul acestui hotel. Omul susţine că mai mulţi angajaţi l-au atacat şi au încercat să-i scufunde barca. Aceştia i-au spus că e o zonă privată şi că nu are ce căuta acolo. Norocul turistului a fost că barca a rezistat şi a reuşit să se refugieze pe malul celălalt.

Desigur, poliţia nu a luat nicio măsură!