MENIU

Legea antifumat, tot mai aproape de votul final. Comisia de Sănătate a adoptat ultimele modificări

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în toate spațiile închise a fost modificat, vineri, în cadrul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, într-o scurtă ședință convocată imediat după discutarea bugetului de stat pe sănătate, pentru ca legea să poată fi trimisă în plen, la votul final, înainte de terminarea sesiunii parlamentare, notează HotNews.ro. 

Deputații din comisie au adoptat, astfel, raportul suplimentar în sensul eliminării amendamentului care prevedea "interzicerea afișării produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere".

Săptămâna viitoare, însă, deputații și senatorii discută doar bugetul de stat pe anul viitor, iar prima ședință de plen la Camera Deputaților este lunea viitoare, adica 21 decembrie. Dar, potrivit programului deputaților, lunea nu este zi de dezbateri și de vot final pe legi, această zi fiind abia miercuri, când deputații vor fi, cel mai sigur, deja în vacanță.

Reamintim că această propunerea legislativă, care datează din 2011, a fost modificată prin mai multe amendamente pe 16 noiembrie, inițiate de deputatul PSD, Aurelia Cristea, astfel încât prevede interzicerea fumatului în toate spațiile închise și se referă, inclusiv, la țigările electronice.

Mai multe articole despre:
Comisia de sănătate interzicerea fumatului