MENIU

Legăturile demnitarilor-cheie cu austriecii de la OMV au fost devoalate! Cum protejează Cristian Bușoi interesele austriecilor

OMV

George Simion face dezvăluiri importante despre privatizarea Petrom. Liderul AUR a mers la cele trei benzinării Petrom operate în franciză de firma ministrului Virgil Popescu, din Mehedinți, și a dezvăluit cine a făcut trecerea activelor de la Petrom la OMV!

"Cel care a făcut trecerea benzinăriilor, proprietăților de la societatea Petrom la Societatea OMV Petrom, adică în stăpânirea austriecilor, a fost Cristian Bușoi, europarlamentarul PNL, prietenul lui Virgil Popescu prin soția notăriță. S-au încasat comisioane foarte mari", a afirmat George Simion, într-un videoclip posta pe Facebook.



Potrivit celor de la "Lumea Politică", în 2008 a fost deschis punctul de lucru al benzinăriei Petrom din localitatea Șimian. Actul adițional publicat în Monitorul Oficial nu conține locația exactă a acestuia, dar specifică faptul că acolo, Lavist SRL, societatea ce aparține ministrului și soției sale, Laura Negulescu, urmează să opereze o „stație distribuție carburant Petrom V”.

În 2010, proprietatea din Șimian era intabulată de către OMV Marketing SRL, subsidiara companiei austriece. Transferul de proprietate de la Petrom la OMV Marketing a fost realizat în baza unui act notarial emis de Notarul Public Bușoi Anne Marie Georgiana, soția europarlamentarului Cristi Bușoi.

Iar stația Petrom de la Vânju Mare are la bază un act similar emis tot de soția liderului liberal.

Din Extrasul de Carte Funciară reiese că Anne Marie Georgiana Bușoi era, la momentul respectiv, notarul de casă al OMV Petrom. Conform "Lumea Politică", soția politicianului a autentificat și Hotararea Generala Extraordinara a Acționarilor OMV Petrom, document în care apare și protocolul privind transferul de bunuri imobile de la OMV Petrom la OMV Petrom Marketing SRL. 

Cristian Bușoi era deja, la data semnării actelor, membru în Parlamentul European. În prezent, liberalul este președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie.