MENIU

Lecții care ți-au fost predate la școală, dar care sunt FALSE

Multe dintre fenomenele și teoriile pe care le-ai învățat la școală și în care crezi, nu sunt adevărate. Iată o listă cu cele mai celebre lucruri care s-au dovedit a fi incorecte.

Pluto este a noua planetă din sistemul nostru solar

Dcoperită în anul 1930, Pluto, pe atunci considerată cea de-a 9-a planetă a sistemului solar, a făcut notă discordantă faţă de celelalte planete din sistem, prezentând o serie de caracteristici care o individualizează faţă de toate planetele aflate pe orbite în jurul Soarelui şi care au dus, în cele din urmă, în 2006, la revizuirea definiţiei planetei şi la excluderea sa din această categorie. Așadar, Pluto, nu este o planetă.

Cel mai dur material din lume este diamantul

O echipă de cercetători de la Universitatea City din New York a obţinut un material la fel de rezistent ca armura, care poate opri gloanţele, însă extrem de subţire şi comod la purtare.

Secretul este grafenul, un material foarte subţire, care este format din straturi de atomi de carbon legaţi între ei. Un strat de grafen este de un milion de ori mai subţire ca o foaie de hârtie, însă este de departe mai rezistent decât diamantul.

Este imposibil să împăturești o foaie de hârtie mai mult de șapte ori

Recordul actual ajunge la numărul 13. Britney Gallivan a adunat o echipă de voluntari pentru a cumpăra o rolă de hârtie gigantică, de 85 de dolari. Aceasta a reușit să împăturească hârtia de 11 ori. Însă, în anul 2012, recordul ei a fost depășit de elevii de la o școală din Massachusetts, denumită St. Mark, care au reușit să împăturească o foaie de hârtie de 13 ori.

Există cinci (sau trei) regnuri de vietăți

Depinzând foarte mult de perioada în care ai fost la școală, ai tot învățat la biologie că lumea vie este alcătuită din trei sau din cinci regnuri- plante, animale, monera, fungi, protiste. În orice caz, de atunci, clasificarea vieții a devenit ceva mai complexă.

Cu cât descoperim și analizăm mai multe specii, cu atât clasificările pe care le-am realizat în trecut trebuie să fie modificate pentru a include organismele noi identificate. Pe lângă cele cinci regnuri amintite mai sus, acum există archaea, cunoscută sub denumirea anterioară de monera.

Sursa

Mai multe articole despre:
Pluto hârtie grafen