MENIU

Leacurile naturale pentru a scăpa de problemele la ficat! Iată tot ce trebuie să faci

O dietă sănătoasă este esențială pentru a detoxifica ficatul și pentru a evita apariția anumitor afecțiuni. Și, incluzând anumite alimente în cura de detoxificare, ajuți nu doar ficatul, ci întregul organism, deoarece, astfel, obține suplimentar elemente nutritive.

Ficatul este organul de bază al organismului, iar funcțiile pe care el trebuie să le îndeplinească sunt esențiale pentru sănătate. Pentru ca ficatul să funcționeze normal, este nevoie de o cură de detoxificare, care implică consumarea anumitor alimente, arată Clickpentrufemei.ro.

Avocado
Pe lângă faptul că este delicios, avocado este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice, datorită coținutului ridicat de glutation, numită și proteina vieții.

Aloe vera
Aloe vera nu este bună numai pentru piele, ci este foarte eficientă în activarea enzimelor din ficatul și producerea de glutation. Acest lucru este posibil datorită conținutului său ridicat de polizaharide, care pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Folosește gelul de aloe vera, pe care trebuie să-l extragi chiar tu din plantă.

Usturoi
Datorită conținutului ridicat de sulf, usturoiul este perfect pentru a elimina metalele grele care se acumulează în ficat. De asemenea, usturoiul este alimentul care ajută la activarea enzimelor în ficat.

Grepfrut
Acest fruct este o sursă bogată de glutation. Bând zilnic un pahar cu suc, ajuți la producerea de enzime în ficat, ele fiind cele care elimină toxinele acumulate în organism. Fără îndoială, acesta este cel mai bun mod de a detoxifica ficatul.

Alune și nuci
Datorită conținutului ridicat de aminoacizi, alunele și nucile sunt gustarea perfectă dintre mese. Și, pentru că sunt o sursă bogată de glutation, precum și de acizi grași Omega-3, ambele sunt eficiente în detoxificarea ficatului.

Sucul de sfeclă roșie
Sfecla este un alt aliment recomandat atunci când urmezi o cură de detoxificare a ficatului. Proprietățile de detoxificare ale legumei elimină mercurul și alte toxine din organism.

Mai multe articole despre:
suc ficat remediu SFECLĂ