MENIU

Leacuri băbeşti pentru răguşeală. Sunt mai bune ca medicamentele!

<p>Leacuri băbeşti pentru răguşeală. Sunt mai bune ca medicamentele!</p>

Durerile în gât, răgușeala și răcelile au fost mereu tratate prin leacuri bătrânești, care au dat dovadă de eficiență maximă.

Când durerile de gât se instalează, este clar că mai este un pas până la răgușeală. Pentru aceasta, dați câte un ceai de nalbă de câmp copiilor, dimineața și seara. Se pot face comprese cu nalbă stropită cu rachiu și puse la gât. Răgușeala ar trebui să dispară după 2-3 zile. Gargara cu ceaiul de viorele este un alt leac bătrânesc sigur.

Se pune o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se face gargară din 4 în 4 ore, va reduce substanțele acide care provoacă durerea și răgușeala.

Se face ceai de coji de ceapă și se pune copilul cu picioarele în apă fierbinte. Un remediu la fel de eficient este ceaiul de pătlagină, scrie clicksănătate.ro.

Se iau două gălbenușuri proaspete de găină și se freacă cu 3 linguri de zahăr sau miere până se deschid la culoare și cresc ca o cremă. Se toarnă lapte proaspăt cald peste ele și se beau înghițituri mici.

Se fierb două mâini de flori de tei în lapte. Laptele trebuie să depășească doar cu puțin florile și se fierbe până scade laptele la jumătate, apoi se acoperă vasul și se lasă la răcit. Se strecoară, se încălzește și bea îndulcit cu miere.

Se fierbe o cană de lapte proaspăt cu o bucată cât o nucă de unt proaspăt. Se lasă până se topește untul, se amestecă bine cu lingurița, se lasă la răcit și se bea cald cu miere. Este eficientă și untura de gâscă sau porc în loc de unt.

 

Mai multe articole despre:
ceai leac răgușeala ceai de nalbă