MENIU

Leacul vechi arăbesc "pentru orice boală, cu excepţia morţii"

Leacul vechi arăbesc "pentru orice boală, cu excepţia morţii"

Tradiţia spune că profetul Mahomed, întemeietorul Islamului, a considerat aceste seminţe un remediu sigur pentru orice boală, cu excepţia morţii.

Seminţele de chimen negru sunt un remediu arăbesc tradiţional pentru astm, tuse, dureri de stomac, colici şi dureri abdominale, slăbiciune şi oboseală generală, reumatism, boli ale laringelui şi ale gurii, boli de piele şi cancer.

Se credea, de asemenea, că ajută la refacerea femeii după naştere, reglează menstruaţia, stimulează funcţiile hepatice şi renale, ajută digestia, dizolvă pietrele la rinichi, de asemenea ajută memoria, puterea de concentrare şi atenţia, scrie Formula As.

Preparate din chimen negru:

- Mâncaţi seminţe de chimen ca atare.
- Pulbere: seminţele de chimen se macină până se transformă în pulbere şi se iau cu apă sau cu lapte, câte 3-4 linguri pe zi.
- Seminţe cu miere: o lingură de seminţe de chimen amestecată cu o linguriţă de miere se ia de 3-4 ori pe zi.
- Decoct: se fierbe o lingură de seminţe de chimen negru 2-3 minute într-o cană de apă, se lasă la infuzat, apoi se strecoară.
- Seminţe cu lapte: se pune pe foc o cană de lapte, la care se adaugă 2 linguri de seminţe de chimen. Când începe să fiarbă, se trage deoparte. Când s-a răcit, se strecoară şi se bea.
- Se presară seminţe de chimen pe pâine şi pro­duse de patiserie.

Mai multe articole despre:
chimen