MENIU

Leacul neştiut, dar extrem de eficient. De ce e bine să bei ceai din petale de bujori

Leacul neştiut, dar extrem de eficient. De ce e bine să bei ceai din petale de bujori

Pe lângă aspectul lor frumos, bujorii sunt recunoscuţi ca fiind plante cu efecte terapeutice incredibile. În componenţa chimică a plantei intră taninuri, alcaloizi, substanţe minerale şi oligoelemente (fier, mangan, cupru, magneziu, calciu), acizi organici, flavonoide şi vitamina C.

Datorită compoziţiei bogate, preparatele din bujor au proprietăţi terapeutice foarte variate. Spre exemplu, ceaiurile din bujor combat dermatitele, acneea, inflamaţiile pielii, escarele şi tuberculoza pielii.

La un litru de apă în clocot, se adaugă o lingură de petale mărunţite de bujor. Se stinge focul, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute. Se bea pe parcursul întregii zile. Schema de tratament nu trebuie urmată mai mult de 10 zile, o dată la trei luni. Acest ceai combate dermatitele, acneea şi inflamaţiile pielii.

Peste o lingură de rădăcină mărunţită de bujor se toarnă 200 ml de apă clocotită. Recipientul se pune la fiert pe baie de abur, timp de 15 minute. Se trage deoparte şi se lasă timp de alte 45 de minute. Folosind comprese sterile, se tamponează rănile sau zonele afectate, de trei-patru ori pe zi, până când se văd semne de ameliorare.

Pentru creşterea imunităţii şi reglarea metabolismului, urmaţi producedura următoare:

La un litru de apă clocotită, se adaugă 20 de grame de rădăcină mărunţită de bujor. Se lasă să dea într-un clocot, se trage deoparte, se acoperă şi se lasă să se răcească. Se bea de cel puţin trei ori pe zi (nu mai mult de cinci ori), câte o jumătate de pahar, după masă. Pentru rezultate eficiente, acest decoct se administrează timp de o lună de zile. După trei săptămâni de pauză, schema de tratament poate fi reluată.

ATENŢIE! Supradozajul poate crea reacţii adverse: diaree, greaţă, vărsături, ameţeli şi slăbiciune generală a organismului. La astfel de semne, întrerupeţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă medicului generalist

Sursa: Formula AS

Mai multe articole despre:
flori cancer leac bujor