MENIU

Leacul miraculos al sezonului rece. Un superaliment ieftin vindecă zeci de boli

Leacul miraculos al sezonului rece. Un superaliment ieftin vindecă zeci de boli

Ridichile negre sau de iarnă, deși mai puțin consumate la noi, sunt recomandate de către medicina naturistă în rezolvarea unor probleme de sănătate, dintre care cea mai cunoscută este tusea rebelă.

Nutriționiștii o recomandă mai ales în dietele de sezon rece, deoarece conține antioxidanți eficienți împotriva răcelii și gripei, dar benficiile sale nu se opresc aici.

Ridichea neagră are următoarele proprietăți curative: ajută la golirea vezicii biliare, este antiscorbutic (foarte puternic), tonic respirator, sedativ nervos, antialergic, diuretic, aperitiv, digestiv, stimulent al celulei hepatice.

Ridichea neagră poate fi folosită cu succes în următoarele afecțiuni:

1. Afecțiuni respiratorii – ridichea neagră este utilă mai ales în cazurile de gripă și răceală, protejând sistemul respirator de infecții. Poate fi folosită cu succes la tuse, nas înfundat, dureri de gât, ajutând la eliminarea substanțelor nocive din bronhii și plămâni.

2. Afecțiuni hepatice – are proprietăți depurative și energizante, ajutând la eliminarea toxinelor din ficat. Detoxifiază ficatul, contribuind la regenerarea celulelor hepatice.

3. Lipsa poftei de mâncare – ridichea neagră este indicată la copii pentru combaterea stărilor de oboseală și anemie. Tot la copii, ridichea neagră poate fi folosită ca remediu împotriva rahitismului, ajutând la fixarea calciului în oase și la fortifierea organismului.

4. Afecțiuni renale – consumul de ridichi ajută la eliminarea toxinelor acumulate în rinichi, reducând posibilitatea formării calculilor renali, inhibând infecțiile urinare. De asemenea, se diminuează senzația de arsură în timpul urinării, datorită proprietăților antiinflamatoare. Consumată regulat, ridichea neagră duce și la mărunțirea calculilor renali sau biliari și la eliminarea lor mai ușoară, scrie doctorulzilei.ro.