MENIU

Le-a lăsat casa, dar le-a spus: nu intrați în pivniță. Au coborât totuși. Ce au găsit e scos din Iad

În 2006 în subsolul unei case vechi, din Londra, au fost găsite sute de cutii ce conțineau lucruri neobișnuite. Mai târziu s-a descoperit că acestea au aparținut lui Thomas Theodor Merlin, tânăr naturalist – fiul unui celebru biolog al sec. al VXIII – lea, provenind dintr-o familie de aristocrați. Oamenii de știință spun că exponatele au fost confecționate de către Thomas.

Toate obiectele găsite fac parte din colecția „kriptid” a lui Merlin. Thomas și-a dedicat toată viața colecționării și studiului acestor modele ciudate.

Mama sa a murit la nașterea lui, astfel a fost crescut și educat de către tatăl său. A fost o persoană introvertă, care își petrecea timpul în singurătate, așa se considera. Dar acest tânăr călătorea mereu în căutarea specimenelor bizare, care nu au fost catalogate nici unei specii existente de nici un zoolog sau naturalist al timpului.

Încă una dintre ciudățeniile atribuite lui Merlin era legată de aspectul său fizic. Potrivit spuselor la vârsta de 80 de ani Thomas arăta ca un bărbat de 40 de ani. Se considera că avea legătură cu o întâmplare din călătoriile sale. În timpul unei călătorii el a vizitat un trib ce practica magia neagră pentru a prelungi durata de viață.

Unii oameni de știință i-au criticat colecția și activitatea. Ei considerau totul o înșelătorie. Potrivit acestora exponatele nu au fost găsite, ci confecționate de către Thomas.

Cercetătorul a dispărut în condiții misterioase la mijlocul sec. XIX. În 1942 un necunoscut, care pretindea a fi Thomas Merlin, a predat casa în folosire unui internat pentru copii. Cu o singură condiție: niciodată să nu vândă casa și nici să folosească subsolul casei.

La scurt timp după acest incident, misteriosul a dispărut și nimeni nu l-a mai văzut niciodată. Personalul orfelinatului și-a păstrat cuvântul și nu au intrat în subsol. Din păcate în 1960 cei de la orfelinat au fost nevoiți sa elibereze casa. Mai târziu clădirea a fost supusă demolării. Și din fericire așa a fost posibil să fie descoperită legendara colecție „kriptid”.

sursa

Mai multe articole despre:
naturalist Thomas Theodor Merlin