MENIU

Toader, săgeți către Lazăr la interviul pentru un nou mandat

Detalii exclusive din procesul lui Toader. Lazăr, acuzaţii grave la adresa ministrului Justiţiei

Replici acide între Tudorel Toader și Augustin Lazăr la încheierea interviului pentru selecția noului Procuror General. Toader i-a spus lui Lazăr că îi va verifica toate deplasările de lucru, din mandatul curent. Ministrul Justiției a atins și subiectul protocoalelor încheiate de Parchetul General cu SRI.

Înainte de audierea candidaților, ministrul Justiției a evitat să comenteze șansele lui Augustin Lazăr de a obține un nou mandat în fruntea instituției.  Patru procurori şi-au depus candidatura în procedura organizată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia de procuror general al României: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

Ieri, Lazăr s-a apărat. ,,Nu sunt ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi sau al altui serviciu de informaţii şi nu am instrumentat dosare penale privind fapte împotriva regimului comunist", a susţinut el. Acesta a recunoscut, însă, că practicile sistemului din care făcea parte la acea vreme erau discutabile. 

Lazăr a explicat de ce a făcut parte din comisia de eliberări condiționate de la Aiud

Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General urmează să expire pe 28 aprilie. Procurorul general şi-a depus candidatura pentru un nou mandat şi, astăzi, au loc interviurile pentru selectarea unui nou şef la Ministerul Public

Augustin Lazăr, întrebat dacă demisionează: Credeți că ar fi în interesul societății?

Patru procurori şi-au depus candidatura în procedura organizată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia de procuror general al României: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu a candidat pentru al doilea mandat la şefia DIICOT şi a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodată, Daniel Horodniceanu candidează şi pentru funcţia de procuror european din partea României.

Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi în vremea când aceasta era procuror general.

Marian Drilea este procuror la DIICOT Braşov, el fiind cel care l-a anchetat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar în dosarul "Motorina".

Mai multe articole despre:
toader Augustin Lazăr