MENIU

Lavrov, despre sancțiunile impuse Rusiei: "Ni s-a declarat un război total". Occidentul, acuzat de intenții „hitleriste”

Serghei Lavrov / Foto: Profi Media

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, vineri, că Occidentul nu își ascunde intențiile "de a sugruma și distruge economia rusă" și că împotriva Rusiei a fost declarat "un război total", un termen despre care ministrul rus de externe spune că are origini hitleriste.

„Astăzi ni s-a declarat un adevărat război hibrid, un război total - acest termen folosit de Germania lui Hitler este folosit acum de mulți politicieni europeni când vorbesc despre ce vor să facă cu Federația Rusă. Obiectivele lor nu sunt ascunse, ele sunt declarate în public: să distrugă, să spargă, să divizeze, să sugrume economia rusă și Rusia în ansamblul ei”, a spus Lavrov, citat de TASS și preluat de HotNews.ro.

Oficialul de la Kremlin a catalogat ca sancțiunile istorice impuse de Occident împotriva Rusiei ca fiind „fără baze legale” și a acuzat că ele încalcă „libertatea de exprimare, (principiile - n.r.) unei economii de piață, inviolabilitatea proprietății private, prezumția de nevinovăție”.

Șeful diplomației ruse a vorbit și despre rezoluția adoptată, joi, de ONU care cere încetarea "imediată" a războiului din Ucraina: „În ciuda propagandei care jongla cu numărul de voturi exprimate pentru rezoluțiile provocatoare ale ONU, marea majoritate a țărilor lumii din afara Occidentului istoric și colectiv nu sunt dispuse să se angajeze într-un joc unilateral. Sunt supuse unei presiuni extraordinare”.