MENIU

Lavinia Șandru, în juriul festivalului internațional al filmului de dragoste ”Love is Folly”

Lavinia Şandru

Realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea” de la Realitatea TV, Lavinia Șandru, va face parte din juriul celui mai vechi festival internațional de film organizat în Bulgaria – ”Love is Folly”, ce va avea loc în perioada 21 – 30 august, la Varna. Festivalul aflat la cea de-a 23-a ediție va oferi publicului 90 de filme artistice de dragoste, în concursul de lung-metraje fiind înscrise 12 filme noi, produse doar în ultimii doi ani.

”Sunt tare mândră că duc o mică parte din Realitatea TV în juriul acestui festival renumit în Bulgaria, decanul de gen, care strânge laolaltă 200 de artiști proeminenți pe plan internațional și elita cinematografiei bulgare. Am convingerea că într-o lume agresiv competitivă, cultura este singura care ne poate salva spiritul. De aceea, sunt oricând gata să sprijin orice manifestare culturală, cu atât mai mult a celor din Europa de Est, unde lupta pentru supraviețuirea artei este înzecit mai greu de dus decât în țările occidentale”, declară Lavinia Șandru pentru realitatea.net.

Ani la rând, Festivalul Internațional de Film ”Love is Folly” a fost singurul organizat în Bulgaria și până de curând - singurul care conținea un concurs de film de lung metraj. Anual, festivalul include în programul său peste 70 de titluri de filme artistice, pelicule premiate la festivaluri internaționale, filme de autori individuali, școli, tendințe și viitoare hit-uri, producții ale cinematografiei bulgare și retrospective ale acesteia.

În ediția din această vară, la Festivalul Internațional de Film ”Love is Folly” de la Varna vor fi lansate filme precum A Love Story, Lindenfeld (2014, producție: România, Germania), ”Eisenstein in Guanahuato” (2015, producție: Olanda, Mexic, Finlanda, Belgia), 3 Hearts (2014, Franța), Marshland (2014, Spania), 23 Seconds (2014, Uruguay), Wolf Totem (2015, China), 316 (2014, Iran) etc. Întregul program al festivalului poate fi consultat aici.