MENIU

Lavinia Șandru face educație ecologistă în școli: "Viitorul va fi ecologist sau nu va fi deloc"

Lavinia Șandru face educație ecologistă în școli: "Viitorul va fi ecologist sau nu va fi deloc"

Realizatoarea emisiunii Realitatea TV "Deschide lumea", este nominalizată la premiul "Femeia Anului", la categoria "Excelență în jurnalismul social", ce va fi decernat de revista Avantaje pentru anul precedent. Includerea Laviniei Șandru printre femeile ce s-au făcut remarcate în jurnalismul social vine ca urmare a implicării ei asidue în responzabilizarea socială ecologistă.

Pe lângă abordarea frecventă a temelor despre mediu în emisiunile pe care le realizează, Lavinia Șandru conduce Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, care dezvoltă programele de educație ecologistă "Eco Academia" și "Zona liberă de indiferență"în grădinițe, școli și licee, dar și în companii private. Asociația Laviniei Șandru organizează anual festivaluri de film ecologist și de film pentru copii și adolescenți, care educă generațiile viitoare de adulți să fie altruiști și voluntari, să nu treacă prin lume ca și când ei ar fi ultimii pe acest Pământ.

"Mă bucură să văd că, prin proiectele Asociației, învățăm alături de copii și profesorii sau părinții și bunicii lor să zâmbim mai mult, să ridicăm probleme oricât de complicate fără să ridicăm și tonul, să trecem prin greutăți ca și când ar fi un concurs pe care trebuie să-l câștigăm, cu convingerea că vom fi mereu învingători, dar condiționați de a fi fair play cu mediul în care trăim, începând cu mediul social și terminând cu natura. Suntem înconjurați de atâta ură și atâta indiferență de cei mai slabi decât noi, de parcă am fi într-un permanent război contra a ceva, fără a ști exact ce este acel ceva. Am convingerea că întoarcerea la natură este soluția sigură de a ne salva din acest război absurd, căci viitorul dacă nu va fi ecologist, nu va fi deloc", declară Lavinia Șandru în revista Avantaje. "În avantajul" ei se poate vota AICI.

 
Mai multe articole despre:
Lavinia Şandru femeia anului