MENIU

Laura Codruţa Kovesi, vizită-fulger la Ministerul Justiţiei

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost prezentă marți dimineață la sediul Ministerului Justiției, unde s-a discutat ultimul raport MCV la adresa României. Vizita-fulger a venit la doar o zi după mesajul dur al Departamentului de Stat al SUA legat de modificările aduse în Parlament la Legile Justiţiei.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost prezentă marți dimineață la sediul Ministerului Justiției, alături de alți șefi din Justiție. Kovesi nu a dorit să facă niciun fel de declarații presei. Vizita șefei DNA are loc după mesajul ferm transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Discuțiile de la Ministerul Justiției au avut legătură cu Raportul MCV și la aceastea au participat mai mulți șefi din domeniul Justiției, potrivit Realitatea TV.

Departamentul de Stat al SUA cere, într-o notă postată pe site-ul său, Parlamentului din România să respingă legile Justiţiei, motivând că acestea ar "slăbi statul de drept" şi ar "pune în pericol lupta anticorupţie".

Astfel, redăm nota publicată de Departmentul de Stat al SUA în privinţa Legilor Justiţiei din România: 

"SUA a observat cu îngrijorare că Parlamentul din România ia în considerare legi ale Justiţiei care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei din România. Aceste legi ale Justiţiei, propuse iniţial de Ministerul de Justiţie, ameninţă progresul făcut de România în ultimii ani de a construi instituţii puternice ale sistemului judiciar, apărate de intervenţiile politice.

Solicităm imperios Parlamentului României să respingă propunerile de lege care ar slăbi puterea statul de drept şi ar pune în pericol lupta anticorupţie", se arată în nota publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Mai multe articole despre:
Kovesi