MENIU

Laura Codruța Kovesi, DEZVĂLUIRI într-un reportaj la TV5, în ziua alegerilor prezidențiale

Procurorul-general al DNA, Laura Condruța Kovesi, vorbește despre lupta împotriva corupției într-un reportaj făcut de postul francez TV5 cu ocazia turului doi al alegerilor prezidențiale din România, scrie evz.ro 

Jurnaliștii francezi subliniază ca lupta împotriva corupției este una din mizele prezidențialelor din România de anul acesta. „Avem chiar și un fost prim-ministru care a făcut închisoare pentru corupți și un fost prim-vicepremier deferit justiției pentru aceleași fapte. Și avem peste 20 de parlamentari, fie anchetați, fie puși sub urmărire penală pentru corupție”, a declarat Kovesi. Circa 100 de magistrați și polițiști lucrează la DNA care, în cei zece ani de existență, a trimis în fața instanței peste 1.000 de persoane suspectate de corupție și peste 350 de milioane de euro confiscați, subliniază jurnaliștii francezi.

Ei amintesc, de asemenea, că DNA se bucură de o mare popularitate în rândul românilor care ar dori însă mai mult în materie de luptă împotriva corupției. „S-au făcut presiuni asupra noastră prin declarații publice sau prin discursuri la televizor rin care se încearcă intimidarea magistraților noștri. Au avut loc chiar manifestații în fața sediului nostru”, a adăugat Kovesi.