MENIU

Lanțul de cafenele 5togo iese la raport

5togo
5togo

Anul 2016 a fost unul foarte bun pentru Radu Savopol și Lucian Bădilă, fondatorii celui mai mare lanț de cafenele din țară , 5togo.

5togo este o afacere 100% românească și a introdus pentru prima dată în România în zona de HoReCa conceptul de fix price iar la sfârșitul acestui an a ajuns să reprezinte cea mai accesată franciză românească din domeniul HoReCa, având deja 36 de unități.

În 2016, lanțul de cafenele togo, a deschis peste 20 de noi locații atât în București cât și în țară : Constanța, Cluj, Pitești, Craiova, Ploiești și Iași, urmând ca în 2017 să se extindă și în celelalte mari orașe ale țării, precum Brașov, Timișoara sau Sibiu.

Tot la sfârșitul acestui an, 5togo, anunță că a depășit cifra de afaceri de 1 milion de Euro, preconizată la sfârșitul anului trecut într-un interview acordat de către Radu Savopol unui ziar național de business, cifră de afaceri realizate per grup, de către toate cele 36 de cafenele togo.

Activitatea lanțului de cafenele nu a trecut neobservată în anul ce a trecut, companiei fiindu-i oferite premii pentru întregul efort depus atât din punct de vedere al dezvoltării cât și al activităților de marketing, PR și comunicare, câștigând premiul FORBES pentru "Cel mai spectaculos New Entry" , un loc în cadrul anuarului "TOP 100 Cool Brands" și premiul special al publicului în cadrul GALEI Food&Bar Magazine 2016.

Toate acestea i-au încurajat pe ce doi fondatori ai business-ului să gândească noi modalități de dezvoltare și noi concepte marca 5togo, pentru a menține trand-ul așcendent și în 2017.

"O să puteți observa în curând o ușoară schimbare de perspectivă asupra business-ului. Această schimbare se datorează unor noi concepte, derivate din conceptul de cafenea to go care deja ne-a propulsat în rândul celor mai iubite și de succes brand-uri românești contemporane.
Noile concepte sunt deja lansate în cadrul organizație, urmând ca în viitorul apropiat sa le facem cunoscute publicului larg." Radu Savopol Co-Fondator 5togo

În prezent 5togo este unul dintre cele mai iubite brand-uri românești contemporane, foarte mulți oameni dorind să francizeze o locație.

" În momentul de față avem cereri de francizare din toate colțurile țării. Lista cu propuneri de colaborare depășește deja 50 de cereri, iar 70% dintre acestea sunt de la potențiali francizori din țară. Ne dorim foarte tare să găsim cele mai bune soluții pentru colaboratorii noștrii și lucrăm intens pentru a implementa cele mai multe dintre solicitările aflate în așteptare. Concepem împreună cu partenerii noștrii planul de afaceri, și vom implementa în curând o divizie specializată pentru a face scouting de noi spații și pentru a contract locațile ce vor găzdui viitoarele cafenele 5togo. Totodată ne îndreptăm atenția și către zona de retail." Lucian Bădilă Co-Fondator & Manager Dezvoltare 5togo.

Pentru anulu 2017 fondatorii lanțului de cafenele ne-au declarat că intenționează să francizeze brand-ul și în afara țării, fiind deja în discuții preliminare pentru a semna master franciza pentru o țară europeana cu paritate a monedei locale asemănătoare cu leul pentru a putea menține conceptul de fix price și în afara granițelor țării.

Mai multe articole despre:
5togo Radu Savopol Lucian Bădilă