MENIU

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța mai sunt 30 de pacienţi transferaţi în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecţioase.

30 de pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase încă sunt internați la judeețeanul din Constanța. Foto/Inquam

La acest moment, în evidenţele Spitalului Judeţean Constanţa, sunt 30 de pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, nouă se află la Terapie Intensivă unde, iniţial, erau 14, dar pentru că evoluţia a fost favorabilă au fost mutaţi în alte zone special amenajate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. 

„În această dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă erau 36 de pacienţi transferaţi în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecţioase. Având în vedere evoluţia favorabilă, şase dintre aceştia au fost externaţi, urmând să primească tratamentul la domiciliu, în izolare. La acest moment, în evidenţele Spitalului Judeţean Constanţa, sunt 30 de pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, nouă se află la Terapie Intensivă unde, iniţial, erau 14, dar pentru că evoluţia a fost favorabilă au fost mutaţi în alte zone special amenajate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Alţi 11 sunt în aceste secţii, extensii COVID, 10 sunt internaţi în secţia exterioară de la Agigea. Datele se pot modifica în funcţie de evoluţia pacienţilor în orice moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Crina Kibedi.
 
Crina Kibedi a precizat că în stare mai gravă sunt pacienţii de la ATI, ceilalţi prezintă forme medii sau uşoare.  
 
„Forme mai severe de boală prezintă în special cei care sunt la Terapie Intensivă, ceilalţi prezintă forme medii sau uşoare. Este o perioadă dificilă pentru întreg personalul medical, toată lumea este mobilizată şi se depun toate eforturile pentru a le asigura cele mai bune îngrijiri medicale”, a explicat Kibedi, care a menţionat că trei dintre pacienţii de la ATI se află într-o stare gravă.