MENIU

La Hunedoara alcoolemia se stabileşte în doar patru minute

www.google.ro

Servicul de medicină legală Hunedoara a cumpărat un aparat unic în ţară, cu ajutorul căruia alcoolemia este măsurată rapid şi fără niciun dubiu. Rezultatele vin în cîteva minute şi nu în două ore, ca pînă acum.

Aparatul cumpărat de medicii hunedoreni este singurul din ţară destinat exclusiv stabilirii alcoolemiei. Aparatura performantă a costat 16 mii de euro.

DAN MĂRCULESCU, şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara a declarat că utilitatea acestei aparaturi constă în reducerea simţitoare a timpului de efectuare a expertizei, precum şi a exactităţii cu care s-a realizat.

Chiar dacă nu toţi au încredere în corectitudinea testelor de evaluare a alcoolemiei, şoferii spun că un aparat care reduce timpul de efectuare a acestor analize este avantajos pentru toată lumea.

Poliţiştii din Hunedoara spun că de la începutul anului şi până acum nu au avut loc în judeţ accidente de circulaţie cauzate exclusiv de alcool. Consumul de băuturi alcoolice a fost doar o cauză conexă a evenimentelor rutiere.
Mai multe articole despre:
accidente Hunedoara alcoolemie