MENIU

La ce să fii atent atunci când citești e-mailurile, ca să nu rămâi fără niciun ban în cont

Atacurile cibernetice s-au înmulțit în ultimii ani, iar dacă nu ești atent la ce anume deschizi sau pe ce site intri, în câteva secund poți rămâne fără bani în conturi.

Mare atenție când citești e-mailurile

Verifică expeditorul

Asigură-te că e-mailurile pe care le primești sunt de la surse de încredere. Verifică adresa expeditorului și fii atentă la eventualele erori sau variații subtile care ar putea indica un phishing sau mesaj fraudulos.

Atenție la link-uri și documente atașate

Evită să dai click pe link-uri sau să descarci documente/imagini din e-mailuri suspecte ori necunoscute. Acestea ar putea conține malware sau ar putea duce la site-uri web false care încearcă să-ți fure informații personale și financiare.

Urmărește mesajele de alertă urgentă

E-mailurile care pretind a fi urgente și care solicită informații personale sau financiare imediate ar putea fi frauduloase. Fii precaută în fața acestor solicitări și verifică întotdeauna autenticitatea mesajului.

Verifică semnăturile și logo-urile

Uneori, e-mailurile frauduloase pot imita aspectul și stilul unui brand cunoscut. Verifică întotdeauna semnăturile și logo-urile, precum și dacă mesajul este autentic.

SURSA