MENIU

Kovesi: Nu veți găsi la DNA dosare bazate doar pe denunțuri. Blaga nu e urmărit penal

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a susținut, marți, că nu s-a început urmărirea penală împotriva copreședintelui PNL, Vasile Blaga, arătând că un procuror al Direcției nu își va întemeia acuzațiile "pe un simplu denunț", informează Ziare.com. 

"Niciodată un procuror din DNA nu își va întemeia acuzațiile pe un simplu denunț. Întotdeauna un denunț va fi însoțit de o declarație. Nu cred că veți găsi în dosarele soluționate de DNA, după preluarea mandatului meu, un dosar care să se bazeze pe un denunț", a declarat Kovesi.

Totodată, întrebată în legătura cu Vasile Blaga, Laura Codruța Kovesi s-a limitat la a preciza doar că "nu este începută urmărirea penală față de persoana despre care m-ați întrebat".

Pe de altă parte, procurorul-șef al DNA a afirmat că nu comentează cazuri particulare, făcând referire și la Toni Greblă, reținut pentru 24 de ore.

"Foarte multe informații din dosare creează de foarte multe ori discuții care, de cele mai multe ori, ne împiedică sau ne încurcă în activitatea noastră", a mai spus Laura Codruta Kovesi.

De asemenea, Kovesi a precizat că magistrații nu sunt imuni la declarații, de tipul celor făcute de Elena Udrea, arătând că nu a sesizat Inspecția Judiciară, în acest caz.

Mai multe pe Ziare.com.