MENIU

Kovesi: Nicușor Constantinescu va fi dat în urmărire internațională

<p>Nicușor Constantinescu </p>

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, la Adevărul Live, că DNA a transmis către instanță formalitățile necesare pentru ca președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, să fie dat în urmărire internațională.

"Nicușor Constantinescu părea că este în SUA, la ultimele informații pe care noi le-am avut în timpul judecării solicitării de arestare preventivă. Pot să vă spun că vineri au fost transmise către tribunal formalitățile pentru a fi dat în urmărire internațională și pentru se pune în executare mandatul. Nu știu dacă Ministerul Justiției a transmis mai departe aceste solicitări. Urmează ca autoritățile din SUA să pună în aplicare acest mandat", a spus Kovesi.

Șeful DNA a precizat că nu are o confirmare oficială a faptului că Nicușor Constantinescu a fost localizat.

Curtea de Apel București a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Cererea de arestare a fost înaintată de procurorii DNA, care susțin că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Șeful CJ Constanța a suferit o intervenție chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.