MENIU

Klaus Iohannis: ”Uniunea Europeană se află în fața unui moment de cotitură”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în fața studenților și profesorilor români de la Roma că proiectul Uniunii Europene este în fața unui moment ”de cotitură”.

”Orice provocare poate fi în același timp și o oportunitate. Transformarea crizelor în oportunități este o realitate. Ne aflăm în fața unui moment de cotitură în istoria UE. Proiectul european are nevoie de consolidare”, a declarat președintele României duminică, la o zi după încheierea summit-ului de la Roma.

Liderii UE și-au reînnoit sâmbătă la Roma angajamentul european, într-o declarație solemnă, după 60 de ani de la semnarea tratatului fondator al Uniunii în Orașul Etern, informează AFP și DPA.

În aplauze, fiecare dintre cei 27 de șefi de stat și de guvern precum și liderii instituțiilor europene au parafat "Declarația de la Roma", în aceeași Sala degli Orazi e Curiazi la Palazzo dei Conservatori din Piața Capitoliului unde a fost semnat tratatul istoric la 25 martie 1957.

Liderii UE se angajează să facă Uniunea Europeană "mai puternică și mai rezistentă" printr-o "și mai mare unitate și solidaritate" între statele membre. 

Mai multe articole despre:
UE studenţi summit discurs Roma klaus iohaninis