MENIU

Klaus Iohannis, reacţie foarte dură în cazul sclavilor ţinuţi în lanţuri, la Berevoieşti

Președintele Klaus Iohannis condamnă cazul de la Berevoești și își exprimă speranța că măsurile luate vor transmite mesajul că astfel de situații nu rămân nepedepsite.

"Istoria recentă ne-a demonstrat încă o dată tragediile pe care le generează lipsa cooperării constante între instituțiile statului. Condamn cu fermitate cazul revoltător de sclavagism de la Berevoești, sper ca măsurile luate să transmită un mesaj clar că astfel de situații sunt inacceptabile și nu vor rămâne nepedepsite", a spus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni.

Procurorii DIICOT au găsit, în urma perchezițiilor efectuate miercuri la traficanți de persoane din localitatea Berevoești, județul Argeș, cinci victime legate în lanțuri, dintre care doi minori cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2008, s-au constituit mai multe grupuri infracționale structurate pe baza relațiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore și majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, cu situații materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat și prin obligarea la practicarea cerșetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire și de lipsire de libertate.