MENIU

Klaus Iohannis: Ne vom confrunta cu o iarnă complicată. Trebuie să căutam surse alternative de gaz

Klaus Iohannis / Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că ne vom confrunta cu o iarnă grea, dar chiar și în contextul unei reduceri a consumului mediu cu 15%, niciun român nu va sta în frig și niciun sector economic nu va fi închis.

„Este evident ca ne vom confrunta cu o iarna complicată, în condițiile în care gazul livrat de Rusia devine tot mai puțin. Trebuie sa cautam surse alternative de gaz. Este intelept sa econimisim acolo unde se poate. Economia trebuie facuta cu cap. Nu putem sa ne imaginam ca cineva isi doreste sa nu existe gaz pentru industrie. Ministerul de resort spune că o economie asa cum a fost convenita este sustenabila, nu vorbim de o reducere cu 15% a consumului, ci fata de media ultimilor ani. Asa ceva este posibil fara sa obligam pe cineva sa stea in frig.

Suntem foarte constienti de situatia extrem de dificila in care se regaseste Republica Moldova. Astazi, in discursul cu doaamna presedinte, am stabilit ca trebuie sa luam in considerare diferite scenarii. Nu vom amandona Republica Moldova, vom gasi solutii asa cum se pot gasi pentru oricare dintre varinatele care pot aparea. Pentru variantele foarte grele este complicat, dar, repet, nu vom abandona Moldova”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis