MENIU

Klaus Iohannis, mesaj după accidentul aviatic de la Constanța în care 7 militari au murit

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis un mesaj după tragedia de la Constanța de miercuri seară, în urma căreia 7 militari au murit.

„În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu care și-au pierdut viața în zona localității Gura Dobrogei, în timp ce executau o misiune de salvare și recuperare. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în timp ce căuta o aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar”, a transmis Klaus Iohannis în mesajul postat pe Facebook.

Miercuri seară, cei 7 militari care au plecat în misiune de salvare a unui MIG 21 au murit. 

O aeronavă MIG 21 LanceR s-a prăbușit între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, județul Dobrogea. Aceasta executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.  A pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar.  

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Toți cei 7 militari de la bord au murit.