MENIU

Klaus Iohannis: Eu vreau să schimb sistemul, nu să-l îngenunchez

<p>Klaus Iohannis</p>

Liderul PNL, Klaus Iohannis, afirmă că, spre deosebire de alţi politicieni, care "vor doar să guverneze pentru găştile lor", el nu-şi doreşte să "îngenuncheze sistemul", ci să îl schimbe şi să schimbe "felul de a se face politică", prin "mai puţin scandal şi mai multă aplecare spre probleme".

Klaus Iohannis, care este candidatul la Preşedinţie al ACL, a făcut referire, miercuri, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Oradea cu membrii şi simpatizanţii PNL şi PDL din Bihor, la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia a "îngenuncheat sistemul".

"Am citit cu neplăcută surprindere că un politician din România susţine că a îngenuncheat sistemul. Păi, asta-i foarte rău. Dacă a îngenuncheat sistemul înseamnă că nu a schimbat nimic la el, doar l-a făcut să nu îngenuncheze pe o parte, ci pe altă parte. Şi atunci ce am făcut? Nu am rezolvat nimic! Este unul dintre motivele pentru care eu vreau să schimb sistemul, nu să-l îngenunchez, eu vreau să-l schimb ca să funcţioneze mai bine, dar mai bine pentru oameni. Acest sistem, în special sistemul politic, trebuie să-l schimbăm şi eu vreau să fiu preşedintele României pentru a schimba felul în care se face politică în România", a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că îşi doreşte ca în societate să existe discuţii serioase, despre temele importante, nu scandaluri fără miză.

Mai multe articole despre:
prezidenţiale Klaus Iohannis candidat Iohannis