MENIU

Klaus Iohannis, despre neînțelegerile pentru formarea guvernului: ”Negocierile via media sunt total neproductive”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că neînțelegerile privind formarea unui guvern au pornit de la faptul că ”unii au încercat să negociezia via media”. Acest tip de comunicare scade încrederea în partide și duce la apariția altora, antisistem, a subliniat Președintele.

”Sincer, motivul principal pentru care cred că nu s-au înțeles până acum - sunt în negociere, deci e devreme să vorbim despre un eșec - este că au încercat, cel puțin unii, să negocieze via media, ceea ce nu se face pur si simplu. 

O negociere se face între echipele desemnate de partide și nu se comunică rezultatele intermediare. Astfel de comunicări nu fac decât să scadă încrederea în partide, în politicieni, lucru care este neproductiv. 

Ce câștigăm dacă scădem încrederea în politicieni?! Nu câștigăm decât să ridicăm la margine partide cu abordări extremiste, antisistem și nu se rezolvă absolut deloc problema”, a răspuns Șeful statului, întrebat care crede că este motivul eșecului de la negocierile pentru formarea unui guvern.