MENIU

Klaus Iohannis, despre amenințările la adresa securității României: „Militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile”

Klaus Iohannis, despre amenințările la adresa securității României: „Militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile”

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarați, miercuri, la finalul vizitei în Parcul Naţional Piatra Craiului - Zărnești, Brașov.

„Militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile. România este o țară sigură, din toate informațiile pe care le am, dar trebuie să fim pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu trebuile să intrăm în panică sau să credem că România este amenințată”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanţi în Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România nu va trimite combatanţi în Ucraina.

„România nu va trimite combatanţi în Ucraina, este simplă discuţia şi cred că cu asta s-a şi terminat”, a spus Iohannis.

 Despre cheltuielile pentru înzestrarea armatei, preşedintele a afirmat că lucrurile s-au complicat din două motive, pentru că toată lumea vrea să cumpere armament în ziua de astăzi şi nu mai este atât de uşor să faci o achiziţie şi inflaţia care a stricat un pic socoteală.

”În bună măsură deja s-a corectat această cheltuială fiindcă la Apărare s-au cheltuit foarte mulţi bani chiar la începutul acestui an, pentru chestiuni planificate a fi achiziţionate în anul trecut. Din păcate, nu avem bugetare multianuală, chit că se discută de decenii de aşa ceva şi poate odată o să avem, fiindcă nu poţi să planifici achiziţii militare cu bugete anuale, decât cu mare dificultate. Nu produce nimeni armamente sofisticate de pe o zi pe alta şi nu le are nimeni pe stoc, ele trebuie comandate, produse, livrate, plătite, chestiune care de multe ori se derulează pe mai mulţi ani”, a completat Klaus Iohannis.

Iohannis, despre bătaia din Parlament: „Made in România. Este incalificabil”

Mai multe articole despre:
klaus iohannis zarnesti