MENIU

Klaus Iohannis: „Ne aflăm în VALUL 4 al pandemiei. Efectele acestui val depind direct de gradul de vaccinare”

Președintele României - Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a susținut, joi, 26 august, ora 18:20, o declaratie de presă la Palatul Cotroceni. Președintele a făcut un nou apel la vaccinare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România se află în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi efectele acestui val pandemic depind direct de gradul de vaccinare.

„Ne alăm în valul 4. Am ținut să discut cu cei din ministere. Un lucru este cert: amploarea valului pandemic depinde de gradul de vaccinare a României. Chiar zilele trecute experții din sănătate au făcut publice date care arată că persoanele nevaccinate sunt tot mai multe cu cazuri covid.

România este într-o situație bună pentru toți cei care doresc să se vaccineze. Virusul cu care ne confruntăm este departe de a fi ținut sub control. Răspândirea lui e la nivel global. Aceste condiții explică și apariția noilor tulpini.

Medicii sunt deja bine pregătiți si cu multă experiență. Aștept mai multă implicare din partea tuturor pentru creșterea capacității de testare și a preluării pacienților non-covid. Este nevoie de eficientizarea DSP.

Școala va începe ca și anul trecut sub spectrul pandemiei.

Învățământul online nu poate ține loc celui clasic cu formă fizică. Aigurarea de calitate, prioritate zero.

Școlile se vor deschide pe 13 septembrie cu prezența fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor”, a spus  Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, astăzi, la Palatul Cotroceni pe miniștrii Educației și Sănătății, Sorin Cîmpeanu, și respectiv, Ioana Mihăilă.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis declaratii an scolar