MENIU

Klaus Iohannis confirmă că vom primi primele doze de vaccin anti-Covid luna aceasta. Ce persoane vor avea prioritate

Klaus Iohannis confirmă că vom primi primele doze de vaccin anti-Covid luna aceasta

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că țara noastră va primi primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid în decembrie. Acestea vor fi utilizate pentru imunizarea a 5.000 de persoane. 

”Există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun și până de Revelion să fie distribuită prima șarjă. Din informațiile pe care le avem, va fi o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze, care ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranșă este așteptată în ianuarie și va fi folosită în principal pentru a vaccina personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni, și persoanele care fac parte din grupele de risc mare. 

Campania este bine pregătită, deja se lucrează la pregătirea primelor simulări”, a declarat Iohannis. 

"Toată lumea primește primul lot simbolic de vaccin. Va veni un lot mult mai mare în ianuarie. Vaccinarea nu e obligatoie, dar e foarte recomandată fiindcă, prin ea, pandemia se poarte termina. Altă soluție nu e dacă dorim să nu mai avem atâția bolnavi morți și dacă dorim ca și persoanele vulnerabile să aibă șansa la viață", a mai spus Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis vaccin anti-covid