MENIU

Klaus Iohannis, apel către politicieni: „PNRR nu are culoare politică. Abordările politicianiste nu fac decât să şubrezească şansele”

Președintele României - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Planul național de redresare și reziliență (PNRR) este un plan ambițios pe care îl susține, dar că „bucuria finalizării lui este una de etapă, subliniind că „adevărata provocare de acum începe”, odată cu punerea în aplicare. El a făcut apel către primari să contribuie şi să se renunţe la „abordările politicianiste".

„Bucuria finalizării PNRR este una de etapă. Am făcut primul pas, dar greul abia acum începe. Vreau să fim foarte bine pregătiţi pentru etapa cea mai importantă: punerea lui în aplicare şi finalizarea proiectelor. Putem construi proiectul unei generaţii, care să însemne schimbarea profundă a României. De reuşita PNRR depinde cum va arăta viitorul României.

Acest demers nu are culoare politică, chiar dacă a fost negociat cu mari eforturi de actuala coaliţie de guvernare. Acest plan aparţine României, iar implementarea sa se va întinde oricum dincolo de mandatul actualului guvern. Abordările politicianiste nu fac decât să şubrezească şansele de reuşită. Acum este momentul să se iasă din logica de partid", a declarat Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis primari