MENIU

Klaus Iohannis a semnat plecarea Ecaterinei Andronescu de la Educație. Breaz - interimar

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi două decrete. Printre ele se regăsește și revocarea Ecaterinei Andronescu din funcția de ministru al Educației.

Redăm mai jos comunicatul Administrației Prezidențiale

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete:

Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educației naționale;

Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii și identității naționale, ca ministru al educației naționale, interimar".

Pe 2 august, premierul Viorica Dăncilă a anunţat pe Facebook că o demite pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educaţiei.

Ce a nemulțumit-o pe Viorica Dăncilă au fost declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra, fata de 15 ani ucisă la Caracal, nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, afirmând că, "pe vremea ei", fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

"Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină” a fost declarația Ecaterinei Andronescu, în urma căreia Viorica Dăncilă a decis să o demită din funcția de ministru.