MENIU

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Felix Bănilă la şefia DIICOT

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Felix Bănilă la şefia DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Felix Bănilă în funcţie de procuror-şef sl DIICOT, pe o perioadă de trei ani.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă - pe o perioadă de 3 ani", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Citește și: EXCLUSIV Felix Bănilă, prima reacție după ce a fost numit procuror-șef al DIICOT

Tudorel Toader a transmis propunerea CSM pe data de 14 mai, care i-a dat aviz pozitiv pe data de 5 iunie, iar pe data de 11 iunie propunerea a fost trimisă președintelui Iohannis.

Felix Bănilă a identificat soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii DIICOT şi a prezentat o viziune de ansamblu asupra activităţii Direcţiei la interviul susţinut în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se arată în motivarea avizului favorabil dat de Secţia pentru procurori a CSM pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"Din cuprinsul prestaţiei domnului procuror, la susţinerea interviului în faţa secţiei, rezultă că acesta a dat dovadă de profesionalism, de o bună cunoaştere a sistemului judiciar şi a problemelor reale cu care se confruntă acesta, prezentând o viziune de ansamblu asupra activităţii DIICOT şi identificând soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii structurii. Nu în ultimul rând, lucrările prezentate îndeplinesc cerinţele de calitate redate prin coerenţa de exprimare în argumentarea clară şi logica în expunerea datelor", potrivit motivării publicată pe site-ul CSM, scrie agerpres.ro.

Secţia pentru procurori a mai reţinut că Felix Bănilă "a formulat obiective clare şi precise" şi a indicat măsuri adecvate pentru realizarea acestora, în scopul creşterii performanţelor DIICOT, în vederea realizării unui sistem judiciar modern, care să se adapteze cerinţelor UE.

Mai multe articole despre:
DIICOT decret Klaus Iohannis Felix Banilă