MENIU

Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării: Se pregătește strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România

Președintele României - Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, anunță Administrația Prezidențială. Subiectul principal: tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Joi, 3 decembrie a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către președintele României, Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Președintele Klaus Iohannis a dat câteva detalii referitoare la modul în care va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”. De asemenea, președintele a subliniat că este nevoie de o campanie de informare, de combatere a informațiilor false și a ținut să precizeze că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, „sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

”De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.

Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2.

De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune, cu etape clare. Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis