MENIU

Kim Jong-un, anunț de ultima oră după eșecul summitului cu Trump

Summit Trump - Kim Jong-un

În primul mesaj oficial transmis de regimul de la Phenian după summit-ul cu Trump nu menţionează că întâlnirea de la Hanoi a celor doi lideri s-a încheiat abrupt fără semnarea unui document sau a unei declaraţii.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump au agreat în cadrul celui de-al doilea summit de la Hanoi să continue dialogul privind denuclearizarea şi îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, informează vineri agenţia de presă oficială de la Phenian KCNA, citată de AFP şi dpa.

Kim și Trump "au convenit să continue discuţiile fructuoase privind denuclearizarea peninsulei coreene şi îmbunătăţirea relaţiilor americano-nord-coreene", informează KCNA.

"Ei au apreciat summitul ca pe o şansă importantă de aprofundare a respectului reciproc şi a încrederii dintre cele două ţări şi de a aduce relaţiile (bilaterale) la un nou nivel", conform sursei citate de dpa.

În continuare se arată că ei au fost de acord să continue dialogul productiv pentru realizarea de progrese privind denuclearizare şi relaţiile bilaterale. "Deşi există un zid înalt de duşmănie şi de confruntare ridicat timp de 70 de ani de relaţii ostile ... , liderul suprem şi preşedintele Trump şi-au exprimat încrederea că pot aduce îmbunătăţiri epocale în relaţiile RPDC-SUA dacă se ţin de mâna ferm şi manifestă înţelepciune şi răbdare", se adaugă în informarea oficială nord-coreeană.

KCNA nu menţionează însă că summitul de la Hanoi a celor doi lideri s-a încheiat joi fără semnarea unui document sau a unei declaraţii, notează Agerpres.

Mai multe articole despre:
Kim Jong un