MENIU

Kelemen Hunor: Vom depune noua lege offshore în Parlament - CONDIȚIA pentru extracția de gaze din Marea Neagră până în 2027

Noua lege offshore depusă în Parlament

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat că proiectul noii legi offshore urmează să fie depusă în Parlament săptămâna viitoare. Vicepremierul avertizează însă că investițiile pentru extracția de gaze din Marea Neagră trebuie să vină la pachet cu dezvoltarea industriei petrochimice în cel mult 5 ani.

„Am discutat marți despre Legea offshore, a venit Ministrul Energiei cu ultimele nuanțe și săptămâna viitoare vom depune un proiect în Parlament privind amendarea legii actuale și va fi aprobată într-o lună de zile.

Nu am vrut să intervenim până nu se termină tranzacția între Exxon și Romgaz, nu era corect să intervenim în timp ce se negociază o preluare din partea Romgaz.

Dacă adoptăm Legea offshore, se pot demara investiții. Cel mai repede în 2026 -2007 putem extrage gaze, până atunci ar trebui să dezvoltăm industria petrochimică. Dacă există o industrie care poate să folosească gazele, atunci statul va câștiga locuri de muncă, export, asigurarea mărfurilor pentru piața internă. (...)

Voi fi bucuros dacă, în acest mandat, reușim să deschidem perspective noi pentru economia românească și să reducem dependența de energie și gaze”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la un post TV.