MENIU

Kelemen Hunor: „România are nevoie de o strategie a sportului eficientă”

Kelemen Hunor, pagina oficiala de facebook

Liderul UDMR și vicepremierul Guvernului, Kelemen Hunor, a vorbit, într-o postare pe o rețea socială despre un restart al sportului românesc, printr-o strategie aferentă perioadei 2021-2032. Președintele UDMR spune că e nevoie și de o raportare la sportul de performanță, dar și de regândirea a orelor de educație fizică din școli.

Kelemen Hunor: „România are nevoie de o strategie a sportului eficientă, de succes și, cu siguranță, stabilită pe termen lung. La inițiativa UDMR, vom dezvolta în următoarele luni această strategie pentru perioada 2021-2032. Ne-am asumat o sarcină complexă: pe de o parte, trebuie să analizăm eșecurile din ultimii ani și motivele care au condus la acestea, pe de altă parte, trebuie să identificăm obiectivele care vor face ca această țară să aibă succes în sport.

Sunt identificate  sarcinile de îndeplinit: orele de educație fizică școlară trebuie regândite, întrucât toți elevii trebuie să aibă posibilitatea de a zilnic face mișcare. Sportul de performanță trebuie dezvoltat, trebuie să revenim pe podiumuri la nivel internațional, dar în același timp trebuie să fim atenți la sporturile de masă, mișcarea trebuie să fie parte a vieții noastre, întrucât acestea contribuie la sănătatea și bunăstarea oamenilor. Văd că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună, și sper că vom elabora strategia pentru sport până în septembrie!”

Mai multe articole despre:
Hunor Kelemen strategie sport