MENIU

Kamara, doborât de atacurile rasiste ale lui Buzdu și Morar: "De ieri până azi am plâns..."

După meciul de fotbal al Naționalei României cu reprezentativa Congo, cei doi matinali de la Radio Zu, Mihai Morar și Daniel Buzdugan, au făct o serie de remarci rasiste. Replicile celor dou au fost ca un cuțit în rană pentru Kamara, care s-a simțit umilit și jignit, motiv pentru care a reacționat.

Jumătatea de culoare neagră a trupei AlbNegru a luat personal afirmațiile celor doi matinali de la Zu, care au apostrofat jucătorii din Congo. Singura lor vină a fost că nu au pierdut meciul de fotbal cu România.

Buzdu și Morar i-au făcut pe Zongolezi maimuțe, macaci, primate, lucru care a adus un mare prejudiciu de imagine artiștilor de culoare de la noi.

Kamara s-a simțit atât de jignit, fiind și el un om de culoare, încât a plâns mult. În momentul în care a reacționat pe facebook, postarea artistului s-a viralizat. Se poate spune chiar că a bătut un record, pentru că postarea lui a făcut zeci de mii de like-uri și mii de share-uri.

"Sunt uluit si ma simt jignit, dupa ce am auzit comentarile celor doi prezentatori de la Radio Zu. S-a mers prea departe si pot fi repercusiunil atat la nivel national cat si international.

Nu vad nicio o urma de gluma in vorbele lor.

Sunt Român, de o altă culoare decât cea care le place celor doi prezentatori de la Radio Zu, care nu fac cinste breslei lor.

Ce invata un copil in 2016, ascultand acesti doi prezentatori? Ca un om negru e o maimuta?

Oare se gandesc ca aceste comentarii deplasate se pot revarsa si asupra Nationalei noastre la proximul Campionat European? Chiar in meciul cu Franta. Pentru ca cei doi au atacat indirect si Nationala Frantei.

Lipsa de bun simt si de ratiune sunt "Calitatile" celor doi prezentatori de la Radio Zu, care par sa nu mai inteleaga pe ce lume traim.

De ieri pana acum am plans de 3 ori. De aici din Moscova, de la Campionatul Mondial "Art Football", va spun ca toti cei de langa mine, indiferent de natie sau de culoare sunt socati de cele auzite. Morar si Buzdugan au depasit o linie sensibila si nu mai au cum sa dea inapoi. Aceasta iesire ar trebui sa insemne si iesirea lor din lumea Radioului si a Televiziunii, definitiv.
Daca acestia mai raman in Audio Vizual, ii rog frumos sa nu imi mai difuzeze nicio piesa in viata lor, pentru ca m-as simti tare prost sa stiu ca ei imi asculta sau difuzeaza muzica din obligatie, din moment ce pentru ei sunt doar o "maimuta".

Nu au scuze pentru asa ceva. Atat UE cat si FIFA se lupta din rasputeri impotriva Rasismului si uite in ce situatie ne pun ce doi in fața lumii.

Ei nu isi dau seama ca spusele lor pot influenta negativ lumea care ii asculta si pot trezi un tavalug fara precedent asupra noastra?

Dincolo de CNA, sper ca Trustul Intact cu care am lucrat cu mare placere in nenumarate randuri, sa se sesizeze, pentru ca stiu ca asta nu e parere lor, altfel nu ma contactau pentru a lucra la toate proiectele la care am lucrat de a lungul anilor", a scris Kamara pe facebookș

Comentariile lui Buzdu și Morar aici: http://www.zoso.ro/prostie-rasism-radio/

Fanii și prietenii lui Kamara nu au întârziat să reacționeze. Unul dintre prietenii lui a postat următorul mesaj.

 

"Sunt uimit, cum de se fac asemenea afirmații doar pentru ca este de alta culoare, eu unul il cunosc pe Kamara, este un om deosebit. Un om jos pălăria, un prieten adevărat !

Dragi prezentatori ai postului Radio ZU, daca vedeți acest post, sa va fie rușine, fiindcă prin asta demonstrați ca nu sunteți oameni, nu aveți respect nici pentru Artiști si nici pentru ascultători .... CNA-UL doarme acum, dar știe sa fie prezenți cand vine vorba de muzica RAP sau de anumite lucruri ce pot fii trecute cu vederea." 

Pentru a-și mai spăla păcatele față de artist, Buzdu și Morar l-au sunat în această dimineață pe Kamara pentru ași cere scuze, încercând să convingă și publicul că ei de fapt nu sunt rasiști. Au glumit doar...

Mai multe articole despre:
Radio Zu Kamara buzdu si morar