MENIU

Jurnalistul TVR Ionuţ Cristache a fost urmărit de Poliția rutieră. Cum explică incidentul

Ionuţ Cristache

Ionuț Cristache, jurnalist la TVR, are probleme cu Poliția rutieră. Conform informațiilor din presă, Cristache ar fi fost oprit de poliție după ce a condus cu permisul suspendat și riscă deschiderea unui dosar penal.

Jurnalistul a căzut în plasa polițiștilor în zona Dorobanți, când a fost zărit circulând pe sens interzis.

O patrulă de poliție a plecat în urmărirea lui, fiind prins la intrarea în curtea TVR. Acolo a fost nevoit să coboare din mașină și să discute cu polițiștii.

România TV susține că Ionuț Cristache a fost amendat și s-a ales și cu dosar penal, dar jurnalistul infirmă informația că i s-a deschis dosar penal:

"Am fost, intr-adevar oprit ieri de politie! Oprit e impropriu spus! In zona TVR se schimba tevi, se asfalteaza, sunt cateva santierute, drept pentru care sensul unor strazi a fost schimbat peste noapte, au fost trasee deviate, sunt semnalizate cu chiu cu vai niste cai de acces spre Emil Pangrati, una dintre intrarile in TVR! Ma pun sa caut cartela de acces cand domnul jandarm de la poarta imi face semn ca e masina de politie in spatele meu! Ma uit, si un domn politist imi explica deja ca am intrat de pe interzis. Nu stiu daca stateau la panda, daca si-au facut un obicei din asta, treaba lor...! Nauc, caci de doi ani fac traseul asta si nu intelegeam cu ce am gresit, il rog sa-mi permita sa mut masina in curte ca sa nu blocam calea de acces... zice ca e ok, trag masina si ma duc sa-mi povesteasca si sa-mi arate cum s-au schimbat sensurile! Nici pomeneala de fuga , de urmarire, chiar asa, cum as mai fi facut emisia, ca ar fi trebuit sa fiu saltat si toate astea consemnate intr-un proces verbal, daca asa ar fi stat lucrurile. Agentul imi spune ca daca tot m-a oprit sa-i prezint actele! Ii prezint actele,mai putin permisul si-i spun ca de luna trecuta ma judec cu politia Neamt pentru modul abuziv in care mi-au suspendat carnetul, "oamenii legii" sustinand in procesul verbal ca ma aflam in localitate, gresindu-mi numele, neputand astfel sa platesc amenda pentru ca numele de pe proces nu era al meu(o nebunie) si nimeni nu mi-a acceptat plata", a scris Cristache pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul TVR susține că avea voie să conducă și în condițiile în care permisul îi era suspendat:

"Si de aici legea devine interpretabila, aveam sau nu dreptul sa conduc? Potrivit art. 118 de mai sus, al. 2, si dupa ce m am consultat cu avocatul, asa cum am spus si mai sus, am dreptul sa conduc, ceea ce am si facut. Ramane de vazut in instanta daca am avut dreptate sau nu, dar NU AM DOSAR PENAL, NU S-A DESCHIS DOSAR PENAL! De aici, pana la "penalul" Cristache care fuge de politie ca un infractor e cale lunga!", a mai scris Cristache pe Facebook.

Mai multe articole despre:
ionuţ cristache