MENIU

Jurnalistul de investigații împușcat în cap, săptămâna trecută, a murit

Jurnalistul de investigații Peter De Vries

Jurnalist de investigații olandez împușcat săptămâna trecută, pe stradă, a murit joi. Peter R. De Vries, specializat în probleme de criminalistică, a fost de mai multe ori amenințat cu moartea, iar miercurea trecută a fost atacat și împușcat în cap. 

Peter R.de Vries, 64 de ani, jurnalist şi prezentator de televiziune, era o personalitate cunoscută în Ţările de Jos pentru mai multe anchete asupra infracţiunilor de criminalitate. El a apărut în mod regulat în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie, potrivit AFP.

Ulterior atacului sângeros, 3 suspecți au fost arestați, 2 într-o maşină, pe o autostradă şi unul la Amsterdam, a anunțat imediat după atentat şeful poliţiei din Amsterdam. Printre cei 3 se află, probabil, presupusul atacator, a precizat oficialul, fără a oferi mai multe informaţii.

Peter R.de Vries a fost împușcat pe o stradă din centrul Amsterdamului, după ce ieşise din studioul unui talk-show la care participase. Martori au auzit cinci focuri de armă şi l-au văzut pe jurnalist căzut la pământ, cu o baltă de sânge în jurul capului.