MENIU

Jurnalistă suspectă de terorism, arestată la Bucureşti. Femeia dă vina pe o confuzie

Turcia a cerut ajutorul INTERPOL pentru ca atunci când Bilgin Zulfyie, alias Denise, 37 de ani, va fi prinsă să fie extrădată în Turcia, deoarece este bănuită că ar avea legături cu grupări teroriste kurde. Femeia este reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limba kurdă, şi a fost arestată de poliţiştii români în urmă cu aproape două săptămâni.

Femeia trecuse din România în Bulgaria împreună cu doi prieteni şi ar fi intenţionat să meargă în vacanţă în Grecia. Doar că poliţiştii bulgari din Vidin i-ar fi obligat să se întoarcă în România, pentru că unul dintre tovarăşii ei de drum ar fi avut interdicţia de a intră în Bulgaria.

Judecătorii instanţei supreme au fost imploraţi de femeie să o elibereze, jurnalista declarând că este victima unei confuzii şi că autorităţile turce au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucrează în Turcia şi care ar avea acelaşi nume de familie şi ar fi născută în acelaşi oraş. Singură diferenţa dintre ele ar fi vârstă, suspectă din fotografii fiind mult mai tânăra. Alegaţiile au fost respinse categoric de poliţia română care a demonstrat  că tânăra este cea căutată, pe baza amprentelor, scrie curentul.info.

Timp de două ore şi jumătate instanţa supremă a fost sub supraveghere antiteroristă de serviciul de intervenţii şi acţiuni speciale.

Curtea de Apel Craiova va decide într-o luna dacă jurnalistă va fi extrădată în Turcia.