MENIU

Jurnalistă găsită spânzurată în casă - Femeia ar fi fost ucisă - Un suspect a fost deja arestat

Doliu

O jurnalistă din Argentina a fost găsită în casă spânzurată, însă poliția a exclus rapid varianta unei sinucideri. Mai mult, fostul partener de viață a fost arestat și e suspectul principal.

Victima avea urme de lovituri, fire de păr au fost descoperite în mâinile sale - ceea ce sugerează că ea a încercat să se apere - şi nicio urmă de efracţie nu a fost constată la domiciliul ei, adaugă sursa. 

Familia Griseldei Blanco şi-a exprimat însă dubiile în privinţa vinovăţiei fostului partener Armando Jara, şi el jurnalist. „Nu cred că aceasta trebuie calificat drept feminicid (...). În opinia mea, Jara nu are nimic de-a face cu aceasta, chiar dacă noi aşteptăm expertizele şi rezultatele lor”, a declarat Lautaro Cesani, unul dintre fiii pe care victima îi avea cu un alt fost partener de viaţă. 

Potrivit lui Cesani, Griselda Blanco a primit ameninţări după ce publicase, pe site-ul său de ştiri locale intitulat „Griselda Blanco Noticias”, articole despre presupuse violenţe atribuite poliţiei din provincia Corrientes, precum şi un caz de neglijenţă într-un spital. Parchetul a înlăturat de la anchetă poliţia locală şi a încredinţat-o poliţiei federale argentiniene. Federaţia argentiniană a lucrătorilor din presă (Fatpren) şi-a exprimat într-un comunicat „profunda îngrijorare”, subliniind că jurnalista Griselda Blanco „denunţase nereguli în cadrul unui spital local şi al puterii politice şi poliţieneşti”.

Mai multe articole despre:
doliu in presa jurnalista