MENIU

Jurnalistă din China, pusă oficial sub acuzare pentru că a informat publicul despre focarul COVID din Wuhan. Zhang Zhan, anchetată pentru răspândirea de zvonuri false

Jurnalistă din China, pusă oficial sub acuzare pentru că a informat despre focarul COVID din Wuhan. Zhang Zhan, acuzată de răspândirea de zvonuri false

O jurnalistă reţinută din luna mai pentru că a raportat cu privire la focarul de coronavirus din Wuhan riscă până la cinci ani de închisoare, după ce a fost învinuit în mod oficial sub acuzaţia de răspândire de informaţii false, notează Mediafax.

Zhang Zhan, în vârstă de 37 de ani, a fost acuzată că a raportat despre focarul din Wuhan pe rețelele sociale, dar și pe platformele de streaming. Acuzaţia, lansată luni, a spune că Zhang a trimis „informaţii false prin text, videoclipuri şi alte mijloace media prin intermediul platofromelor, cum ar fi WeChat, Twitter şi YouTube”, potrivit documentului acuzării. Oamenii legii au propus o pedeapsă cuprinsă între opatru și cinci ani.

Reţeaua ONG-urilor apărătorilor chinezi ai drepturilor omului (NCHRD) a declarat că rapoartele lui Zhang includeau „detenţiile altor reporteri independenţi şi hărţuirea familiilor victimelor". Zhang se numără printre numeroşii jurnalişti care au fost arestaţi anul acesta după ce s-au deplasat la Wuhan pentru a furniza informaţii despre focarul şi răspunsul la virus.
Mai multe articole despre:
China